Totalul afișărilor de pagină

vineri, 26 decembrie 2014

Cas framantat - branza de oi



Ingrediente : 
 
cas de oi - 1 buc de 8-9 kg

sare - 1 lingura la 1 kg de cas

untura topita - 100-200 ml 

 
Mod de preparare :

   Se taie casul in bucati mai mari . 

 
 
   Se da casul prin masina de tocat carne . 
 
   Se pune casul si cu sarea intr - un castron mai mare si se incepe framantarea lui cateva minute bune pana se amesteca sarea si se omogenizeaza compozitia. 








 





   Se pune compozitia rezultata in borcane de 800g si se preseaza bine cu o lingura sau cu ce aveti astfel incat sa ramana cat mai putin aer in borcan .

 
   La final se niveleaza ultimul strat si se adauga untura incalzita astfel incat sa nu ramana branza pe deasupra .
   Se pune capacul si de da la camara sau frigider .
   Eu personal tin aceasta branza de oi in frigider, deoarece nu am o camara racoroasa .

   Se poate folosi dupa preferinta cu mamaliguta la o tochituta sau in diverse moduri .


Este o bunatate .


4 comentarii:

  1. Nu am pus niciodata cas de oaie cu sare la borcan. Dar cand am vazut pozele tale, m-am hotarat. Salvez reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata! Cred ca e si foarte buna. :D

    RăspundețiȘtergere