Totalul afișărilor de pagină

joi, 19 ianuarie 2017

Ciocolata de casa



Ingredinte :


780 g lapte praf
400 g unt gras (82% grasime)

300 ml apa
120 g cacao
450 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
esenta de rom

250 - 300 g nuci prajite
1 varf cutit sare

Mod de preparare : 









 
   Se pune zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa intr-o craticioara, pe foc mediu, si se amesteca pana cand zaharul este complet topit .



   Cand s-a format o spuma alba la suprafata, mai lasam sa fiarba 5 minute, nu mai mult si stingem focul . 


   Intre timp, amestecam laptele praf cu cacaua si le cernem (eu am cernut acest amestec de doua ori, pentru omogenizare ) . 



    Imediat dupa ce stingem focul, adaugam untul taiat in bucatele mici (pentru o mai usoara omogenizare ) si esenta de rom .
    Amestecam pana cand untul este complet incorporat in siropul de zahar .




   Adaugam treptat mixul de lapte praf si cacao in sirop si amesecam cu o lingura de lemn sau spatula incontinuu .


   Dupa ce am incorporat laptele praf si cacaua, adaugam nucile si amestecam cu  lingura de lemn .

   Tapetem o tava cu folie de plastic alimentara si punem  ciocolata . 
   O nivelam frumos si o lasam intr-un loc racoros, exclus frigider, 3-4 ore.






 
   

Un comentariu: