Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 ianuarie 2017

Pregatirea borsului

 Ingredinente :
3 pumni de tarate de grau
3 pumni faina de porumb
3 litri + 1 cana de apa 
crengute de visin
1 cubulet de drojdie

Mod de preparare :
    Intr-un vas de pamant sau de lemn tinut intr-un loc cald, se pun 3 pumni de tarate de grau si tot atatea de faina de porumb si se amesteca cu apa rece.
   Separat se fierb 3 litri de apa in care s-au pus cateva crengute de visin. 
   Cand clocoteste se scot crengutele de visin, iar apa clocotita se pune peste tarate, lasand vasul gol cam de o palma.
   Dupa ce s-a racit amestecul se adauga drojdie, care cu o zi inainte a fost inmuiata in apa calduta .
   Se amesteca bine, se acopera si se tine la cald 24 de ore.
   A doua zi se ia spuma de deasupra .
   Cand se prepara a doua oara borsul ( dupa ce primul s-a consumat ) se inlocuieste drojdia cu tarata inmuiata de la prima preparare .

   Eu am folosit un borcan, dar trebuie avut grija cand se pune apa calda, sa nu se sparga .
 Drojdia am pus-o in apa calduta la inmuiat chiar in ziua prepararii borsului .
Acest bors se poate consuma ca atare sau se foloseste la ciorbe .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu